Top

Good Life

“The Good Life” collectie van RJ Bodywear is gemaakt van een combinatie van de mooiste garens. Een combinatie van Supima katoen gecombineerd met TENCEL® lyocell en Freef!t Lycra. Met deze combinatie hebben we een kwaliteit ontwikkeld waar we hiervoor alleen maar van konden dromen.

We creëren uitmuntende eigenschappen voor lichtgewicht ondergoed, uitstekende-pasvorm en ultra-comfort.

Voor deze mooie kwaliteit is gekozen om een blend te maken en daarin Supima katoen te gebruiken. “Supima” is een afkorting voor Superior Pima en geeft aan dat het 100% Amerikaanse luxueuze Pima katoen is.

De vezels van Pima katoen zijn 35% langer dan gewone katoenen vezels. Hierdoor is de stof zachter en glanst het meer. Producten gemaakt van Pima katoen gaan langer mee, doordat de vezels sterker zijn dan gewone katoenvezels. Daarnaast blijft de kleur van kledingstukken langer mooi, doordat Pima katoen de kleur beter absorbeert en vasthoudt.

Het mooie “Supima” katoen hebben wij gecombineerd met TENCEL® Lyocell. TENCEL® is gemaakt van puur natuurlijke houtcellulose, en combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke en synthetische vezels.

TENCEL® is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vocht absorberend dan katoen. Simpelweg ‘n doorbraak in vezels!

Vergeleken met andere vezels heeft TENCEL® verreweg de hoogste absorptiewaarde. Uit onderzoek is gebleken dat TENCEL® ruim 50% meer vocht opneemt dan katoen. TENCEL® bied natuurlijke koeling, uitstekend vochtmanagement en gaat bacteriegroei tegen.

Voor mensen met een gevoelige huid zijn deze vezels een uitkomst! Ruwere vezels kunnen leiden tot huidirritatie. Het extreem gladde oppervlak van TENCEL® voelt streelzacht en bijzonder plezierig aan voor de huid. De unieke combinatie van een glad vezeloppervlak en excellente vochtabsorptie creëert een positieve omgeving voor de gezonde huid.

Volgens recente dermatologische studies bevordert het gebruik van TENCEL® stoffen het comfort en gevoel van welzijn. Volgens recente dermatologische studies bevordert het gebruik van TENCEL® stoffen het comfort en gevoel van welzijn. Ook is TENCEL® vrij van chemische stoffen: een belangrijke factor voor de gevoelige huid, en een voordeel in vergelijking met andere natuurlijke vezels.

TENCEL® heeft een ander overduidelijk voordeel, het milieuvriendelijke productieproces. TENCEL® is de enige vezel-producent ter wereld met het Europese Unie Eco-label. Het wordt gemaakt van eucalyptus hout uit een herplantingsproject. Ook is het volledig biologisch afbreekbaar en maakt daarom deel uit van een natuurlijke kringloop.

Met andere woorden TENCEL® voorkomt bacteriegroei, blinkt uit in vochttransport, is geheel vrij van chemicaliën, en voorkomt irritatie.